I 2005 ble det utviklet en "ressurspakke" for profesjonsutdanningene ved HiO knyttet til temaet homofili, som nå (i 2008-9) skal revideres. Denne bloggen har vært og skal være et verktøy i dette arbeidet - som en arena for innsyn og interaktivitet.

lørdag, august 26, 2006

Homoproff wiki

Vi har lenge snakket om å gjøre ressurspakka mer nettbasert. Det har vi nå fått til ved å lage en ressurspakke-wiki.

Wikien fungerer som en hvilken som helst annen wiki - for eksempel wikipedia. Det betyr at hvem som helst gå inn og legge inn informasjon som de føler passer inn (samtidig som det er enkelt for administratoren (i øyeblikket meg) å få sidene i stand igjen hvis noen legger inn ting på tull.

Dermed går utfordringen ut: ta en titt på wikien, og legg til informasjon der du føler at du har noe å bidra med. (Til å med å lage nye sider er en enkel sak.)

Adressen er http://www.editthis.info/homoproff/Main_Page.

onsdag, august 02, 2006

Versjon 1.04

Versjon 1.04 av ressurspakken er lagt ut (se i margen her). Relativt små endringer i denne omgang. Men kom gjerne med forslag til større endringer!

Fem prosent av svenske skolebarn er intolerante mot minoriteter

Brottsförebyggande rådet har gjort en undersøkelse som viser at fem prosent av skolebarn er intolerante mot minoriteter. Eksempelvis er 8 prosent intolerante mot muslimer, 6 prosent intolerante mot jøder og 7 prosent intolerante mot homofile.

Hvilket er en påminning om at lærerne (og dermed lærerutdanningene) har en jobb å gjøre...