I 2005 ble det utviklet en "ressurspakke" for profesjonsutdanningene ved HiO knyttet til temaet homofili, som nå (i 2008-9) skal revideres. Denne bloggen har vært og skal være et verktøy i dette arbeidet - som en arena for innsyn og interaktivitet.

tirsdag, mai 31, 2005

Case søkes!

Etter gårsdagens idemyldringsmøte ble det enda klarere for oss at noe vi trenger masse av er gode case fra de forskjellige utdanningene. Dette kan være knøttsmå "fortellinger" som viser behovet for å vite noe om homofili, eller beskrivelser av situasjoner som kan være utgangspunkt for drøfting. For eksempel. Det er viktig at disse casene er virkelighetsnære, så jeg oppfordrer derfor alle som har noen ideer/erfaringer om å sende dem til meg (enten ved å legge en kommentar nedenfor eller ved å sende en mail til bjorn.smestad@lu.hio.no).

Et par små eksempler på hva vi tenker oss:
Fra sykepleierutdanningen: En pasient er rasende, og forteller at den mannlige pasienten som han deler rom med har hatt besøk av en "venn", og at disse har kysset og nusset noe verre. "Vår" pasient, som mener at homofili er synd og skam, vil ha seg frabedt å dele rom med sånt noe. Hva gjør man?

Fra lærerutdanningen: Som nyutdannet lærer på en ungdomsskole overhører du at en lærer får en telefon fra en homoorganisasjon, og at din kollega avviser at det er behov for informasjonsbesøk under henvisning til at det ikke er noen homoer på denne skolen. Hva gjør du?

(Begge disse skrev jeg litt raskt nå - jeg vil tippe at andre kan dette bedre...)

På forhånd takk!